Srijemos1
Mix-suseno
Mix-suseno-2
Semberka-vrecica
Semberski-dodatak
Supa-govedja
Supa-kokosija
Supa-povrtna

O proizvodnji

U proizvodnom pogonu „Semberka“ Janja proizvodi se i pakuje Semberski dodatak jelima od 500g, 1000g, 5000g, Bio začin od 150g , a od aprila 2017. godine počela je prerada i sušenje krompira, srijemoša, mrkve i paštrnjaka, gdje se dnevno prerađuje 50t svježeg povrća i angažovano je i do 130 ljudi. Krajem jula 2017. počela je proizvodnja Semberskih supa, a od 1. augusta i pakovanje Semberskog dodatka jelima s povrćem u “pouch“ kesicama po 250g. Ova vrsta kesice ima funkciju očuvanja aroma i dolazi uz praktični zip koji će pomoći da se u zatvorenoj kesici sve arome začina sačuvaju što duže.

Supe

Nakon što su 2011. godine posljednji put na tržištu bile prisutne supe u 5 okusa: kokošija, povrtna, goveđa, krem supa od gljiva i tarhana s paradajzom, sada su po staroj recepturi proizvedene u 3 okusa: kokošija, goveđa i povrtna. Semberske supe imaju dugu tradiciju proizvodnje, tačnije od 1979.g. , te su u fabrici zadržali tu prepoznatljivu tradicionalnu recepturu, sa dodatkom domaćih sastojaka koji daju poseban okus supama, što ujedno i izdvaja ove supe od drugih na tržištu. U narednom periodu pod istim brendom planiraju se još dvije vrste, sa tjesteninom u obliku slova i tarhana. Svim supama zajednička je zlatno-žuta boja karakteristična i za Semberski dodatak jelima, te neodoljiva aroma prave domaće supe. U kombinaciji sa starom recepturom i novim dodacima na tržište je lansiran kvalitetan proizvod koji ima prepoznatljiv miris i okus. Sušeno povrće iz vlastite proizvodnje se također nalazi u našim Semberskim supama, čime se zaokružuje proces proizvodnje ove fabrike. Supe su jednostavne za upotrebu, po uputstvu otisnutom na vrećici.
Supa-govedja
Supa-kokosija
Supa-povrtna
Semberka-vrecica
5kg
Mix-suseno-2

Semberski dodatak jelima

Semberski dodatak jelima s povrćem u pakovanjima od 250g, 500g, 100g i 5 kg također ima dugogodišnju tradiciju proizvodnje.U sastav Semberskog dodatka jelima ulazi sav sušeni program povrća iz vlastite proizvodnje, što doprinosi kvalitetnijem proizvodu a ujedno izdvaja ove proizvode od drugih samom činjenicom da se u pomenutim proizvodima nalazi 20% sušenog povrća. Koristi se za poboljšanje organoleptičkih svojstava jela i jela sa roštilja.

BIO Semberski dodatak jelima

BIO Semberski dodatak jelima s povrćem je novi proizvod koji sadrži 30% sušenog povrća, a pakuje se u staklenke od 150g. Potpuno je prirodan bez ikakvih vještačkih dodataka. Upotrbljava se kao dodatak jelima za kuhana jela i a jela sa roštilja.
Semberski-dodatak
Srijemos1

BIO Srijemoš

Sušeni srijemoš ili divlji bijeli luk dobijamo sušenjem sviježeg srijemoša u našoj proizvodnji te pakovanjem u teglice od 50g. Ima specifičan miris i okus. Može se koristiti za razna jela dodavanjem po želji i ukusu.

MIX sušenog povrća

Mix sušenog povrća se sastoji od sušenog povrća iz naše proizvodnje sa dodatkom još nekih komponenti. Koristi se za dodavanje u razne vrste kuhanih jela.
Mix-suseno

ISO i Halal

Svi naši proizvodi su zdravstveno-higijenski i mikrobiološki ispravni što potvrđuju naši Standardi ISO 22000:2005 i Halal standard.
U proteklom periodu kompanija Bingo investirala je velika sredstva u obnovu pogona. Najvažnije je to što je na tržište vraćen dobro poznati brend. U začinima i proizvodima brenda „Semberka“ sadržano je sušeno povrće iz vlastite proizvodnje što ga samim tim čini kvalitetnijim od drugih proizvoda, jer u proizvodnji u tom slučaju imaju kontrolu nad sirovinom, tokom cijelog procesa, od sadnje, sušenja, do usitnjavanja i miješanja po recepturama.
© www.semberka.ba – Sva prava pridržana! 2019
Izaberite jezik